Az újpesti parkokban, mint például a Semsey Park, Homoktövis Park, Hajnal Park a kutyákat nem szabad elengedi. Ezek a közparkok ugyanis az odajáró családok és szépkorúak számár nyújtanak kikapcsolódási és pihenési lehetőséget. Nem véletlen, hogy például a Semsey Park egy szép nyári délután megtelik kisgyermekes családokkal, akik kiterített pokrócokon sziesztáznak, és gyermekekkel, akik a fűben másznak és örömmel játszanak.

De nem csak ezért fontos, hogy betartsuk azt, hogy házi kedvencünket a parkok közelében megtalálható kutyafuttatón engedjük szabadjára.

A kutyák teljesen természetesen szeretnek játszani és minden érdekli őket. Így a parkokba telepített öntözőrendszer is. Mikor egy kutyus észreveszi azt, hogy bizony locsol a rendszer, rá nem felróható módon odarohan, hogy játsszon és kiélvezze a hűsítő vizet. Ám ekkor az öntözőrendszerben tesz kárt, hiszen elkezd játszani, megrongálva a locsolófejeket, ezzel a városnak akár több százezer forint kárt okozva.

Arra kérjük a kutyás újpesti lakosokat, hogy a nagyobb parkokban ne engedjék el házi kedvencüket, illetve figyeljenek arra, hogy a kutyák ne harapdálják és ássák ki az öntözőfejeket! Illetve kérjük a lakosságot arra is, hogyha azt látják, hogy az öntözőrendszer felfelé, sugárban locsol, mintha szökőkút lenne, jelezzék számunkra, mert akkor meghibásodott. Kollégáink folyamatosan ellenőrzik a parkokat, de sajnos minden percben mindenhol nem lehetnek ott.

Köszönjük a lakosság együttműködését és megértését!