A lemosó permetezés az egyik legfontosabb dolog, amit el kell végeznünk annak érdekében, hogy fáink egészségesek legyenek az év során. Ideje mindig a február végi, a márciusi fagyok után, a fák nedvkeringésének beindulásakor, rügypattanás előtt van. Fontos az optimális időzítés, amikor a károsítók is már aktív állapotba kerülnek. A bőségesen kijuttatott permetlé becsurog a fakéreg mélyedéseibe, repedéseibe. Ölő hatása akkor tud érvényesülni, ha a permetlé egyenletes rétegben, mindenhol bevonja a fás szövetek és a károsítók felszínét.
A lemosópermetezéshez olajtartalmú anyagot használnak a szakemberek, ez az anyag elzárja a kéreg alatt áttelelő kártevőket a levegőtől. Az alkalmazott szer emberre, madarakra, halakra, méhekre veszélytelen. A kerületben elsősorban az akácfákat, a platánfákat, a hársfákat, japánakácfákat fogják lemosópermetezésben részesíteni többek között a Görgey Artúr utcában, Deák Ferenc utcában, a Szigeti József sétányon, a Semsey parkban és környékén, a Fő téren, stb.
A városi közlekedés nehézségei miatt a munkát csak éjszaka tudják a szakemberek végezni, ezért kérjük a lakosság megértését.