A tiszta Újpest közös munka a városunkban élőkkel. Az elmúlt években szemmel láthatólag sokat javult a köztisztaság, mely köszönhető annak a sok munkának, melyet a mindennapok során kollégáink tesznek, illetve az itt élőkkel való együttműködésnek is.

Kollégáink több csapatban dolgoznak, folyamatosan járják Újpest utcáit, szedik össze az eldobott szemetet, takarítják a járdákat, seprik a burkolatokat, gyomlálnak, rendben tartják közparkjainkat, így nemcsak egyre tisztább Újpest, hanem érezhetően rendezettebb is. A városvezetés külön kérésére városunk gócpontjaira idén jobban figyelünk. Ezeken a területeken munkatársaink minden nap takarítanak, így próbálva felvenni a harcot a szemetelők, a szemét ellen. Ilyen helyszín például a városközpont és környéke, a Szent István tér, a Templom utca vagy éppen az Attila utca is.

A takarítási munkák nagy kihívást jelentenek, hiszen százezres városunk nagy területet ölel fel, és mindenhol, minden percben nem lehetünk ott. Ennek ellenére mindent megteszünk azért, hogy a lakosság észrevegye, hogy az elmúlt évek alatt mennyit változott a köztisztaság. Erről számos megerősítést is kapnak kollégáink munkájuk során az itt élőktől kedves szavak formájában, illetve társaságunk is lakossági email-ek, telefonhívások útján.

Ezért is tudunk szorosan együttműködni az újpestiekkel, melyet jól mutat az is, hogy a városvezetéssel és civilekkel közösen folyamatosak a szemétszedési akcióink, mellyel nemcsak egy-egy területet tisztítunk meg az eldobált szeméttől, hanem próbáljuk felhívni a figyelmet arra, hogy a szemétnek nem az utcán a földön, hanem a kukában a helye! Minden évben ősszel FKF-es gyűjtőzsákokat is osztunk a lakosság részére, ezáltal segítve a zöldhulladék helyes összegyűjtését, illetve küzdünk az illegális szemétlerakások ellen is. A tavalyi év folyamán 1336 köbméter illegális lom és 2146 köbméter illegális zöldhulladékot gyűjtöttünk össze.  A város köztéri szemeteseit (1355 darab) átlagosan 2,8 naponként, míg a kutyaürülék gyűjtőket (290 darab) 2,5 naponként ürítjük. Kilenc fős guruló-szemetes csapatunk minden héten folyamatosan végez takarítási munkákat többek között az Aradi utca – Árpád út – Tél utca – Rózsa utca által határolt területen, a Görgey Artúr utca – Rózsa utca – Árpád út – Szilágyi út által határolt területen, vagy éppen említhetnénk Káposztásmegyer I. – II. lakótelepet is. Kilenc fős takarító csapatunk pedig kifejezetten a városközpont és a környékére koncentrálva végzi takarítási munkáit.

Kollégáink nap mint nap városunk utcáit járva, fáradhatatlanul dolgoznak azon – ha esik, ha fúj, ha hideg vagy éppen meleg van-, hogy Újpest még tisztább legyen!