Az Újpesti Városgondnokság Kft. minden faápolási munkáját a hatályos jogszabályoknak és előírásoknak megfelelően, körültekintő szakmai módon végzi el. Ezért a tegnapi nap folyamán az Újpesti Hírek által politikai célzattal megjelentetett sajtóhíre valótlan állításokat tartalmaz, melyeket társaságunk határozottan visszautasít, és nyomatékosan kéri az oldalt, hogy az újpestiek érdekeit nézve – ne pedig politikai célokat kiszolgálva – tájékoztassa az itt élőket. Az Újpesti Városgondnokság Kft. kiáll a nap mint nap keményen dolgozó, szakmailag elhivatott kollégái mellett, ezért a faápolási munkálatokkal kapcsolatban a következőkről tájékoztatja a nyilvánosságot: 

Az Újpesti Városgondnokság Kft. 2023.05.05-én a Szilas Parkban előzetes, írásban is rögzített fa-állapotfelmérést követően veszélyes fákat távolított el, mert azok a megváltozott éghajlati viszonyok (pl. csapadékhiány stb.) és egyéb körülmények okán kiszáradtak, ezért balesetveszélyessé váltak. Illetve egyes egyedeken fiziológiai egyensúly helyreállítás és balesetveszély elhárítás miatt faápolási munkálatokat hajtott végre a parklátogatók biztonságának megőrzése érdekében.

Az Újpesti Városgondnokság Kft. így a sajtóhírben leírt „brutális fakivágás” helyett az újpestiek biztonságát célzó, szakmailag alátámasztott, a Magyar Madártani Egyesülettel együttműködve végezte el a kertészeti beavatkozásait, melyről még aznap tájékoztatta a saját oldalain és sajtóhírben is a lakosságot.  (https://ujpestmedia.hu/apolasi-munkakat-vegeztek-a-szilas-park-balesetveszelyes-fain/)

Kollégáink és szakembereink nap mint nap azon dolgoznak, hogy a több mint negyvenezer fából álló faállományunkat, és a közel egymillió négyzetméternyi zöldfelületünket rendben tartsák. Nem egyszerű munka ez a nagyságokat nézve. Minden valótlan hír és állítás az munkájukat nehezíti meg. Kérjük ezért a lakosságot, hogy ne Facebook oldalak és internetes oldalak (Újpesti Hírek) írásaiból tájékozódjanak, hanem észrevétel, kérdés esetén forduljanak hozzánk bizalommal! A tiszta, élhetőbb és rendezettebb Újpest közös érdekünk, és csakis szoros együttműködésben a lakossággal valósítható meg. Az észrevételeket és kérdéseket a bejelentes@ujpestivarosgondnoksag.hu email címen várjuk.  Köszönjük a lakosság együttműködését és támogatását!