A hétvégén elkezdődtek a fatelepítésekhez szükséges előkészítő munkálatok

Újpest Önkormányzata elkötelezett abban, hogy a kerületi lakosok számára élhető és egészséges lakókörnyezet biztosítson. Idén ősszel, kerületszerte 727 darab fa kerül elültetésre utcákon, fasorokban valamint közparkokban.
Elsőként a fák ültetőgödrének kialakítása történik meg, majd a 100%-os talajcsere után következik a fák telepítése. Idén ostorfák, juharok, platánok, kőrisek, tölgyek, hársak, júdásfák lesznek elültetve.
A faültetés általánosan legalkalmasabb időpontja az ősz, mert ekkor  a téli ülepedés, a fagy aprózza a talajt és ebben a gyökerek jobban tudnak majd fejlődni tavasszal. A téli csapadékos időszakban a talaj nedvességtartalma is optimálisabb, nem szárad ki a friss ültetés. Nincsenek már a növényen sérülékeny részek, levelek, virágok, termés.
Előfordulhat, hogy a munkálatok kellemetlenséggel járnak, kérjük megértésüket, türelmüket. Rövid időre a járdákon „forgalom” korlátozására, illetve parkolóhelyek lezárására kerülhet sor. A munkák várhatóan 2020. december 13-ig tartanak.